کدوم واکسن را بزنیم؟/ واکسن سینوفارم یا برکت

بازار خودرو: مسعود ضیایی، رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و فوکال پویینت علمی مراقبت و مدیریت بیماری‌های عفونی درباره واکسن برکت و سینوفارم و عوارش این واکسن ها اطلاعاتی را ارائه داد.
کدوم واکسن را بزنیم؟/ واکسن سینوفارم یا برکت
به گزارش بازار خودرو: شمانیوز، مسعود ضیایی، رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و فوکال پویینت علمی مراقبت و مدیریت بیماری‌های عفونی درباره واکسن برکت و سینوفارم و عوارض این واکسن ها اطلاعاتی را ارائه داد و گفت: برای ساخت واکسن ویروس را از بین بردند و سطح آنتی ژن این ویروس را خالص و آماده کردند؛ هنگامی که به  بدن ما تزریق می‌شود، بدن آن را شناسایی می‌کند و آنتی بادی علیه آن تولید می‌کند و سپس در مواجهه با ویروس اصلی این واکسن آنتی بادی‌ها از ما دفاع می‌کنند.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و فوکال پویینت علمی مراقبت و مدیریت بیماری‌های عفونی بیان کرد: این روش قدیمی و شناخته شده‌ای است که بسیاری از واکسن‌ها با این متد تهیه شده‌اند و در ایران قدمت طولانی دارد.

ضیایی با اشاره به اینکه کشور ایران از گذشته‌های دور سازنده واکسن بوده است، گفت: واکسن سینوفارم بسیار زودتر به بازار آمده و ماه‌هاست که استفاده می‌شود؛ این واکسن فازهای مختلف را طی کرده، اطلاعاتش منتشر شده و تاییدیه سازمان بهداشت جهانی را دارد؛ سینوفارم عوارض خاصی نداشته و اثربخشی خوبی نشان داده است.

دیگران چه می خوانند:

 وی بیان کرد: واکسن برکت با همان متد واکسن سینوفارم تولید شده، اثربخشی خوبی نشان داده و عوارض خاصی نداشته است؛ نتایج فاز یک این واکسن منتشر و چاپ شده و نتایج فازهای دیگر هنوز در حال آماده‌سازی و انتشار است.

وی تصریح کرد: هیچ کدام از این دو واکسن داده‌های خود را در مورد اثربخشی بر کرونا دلتا بیرون ندادند؛ این داده‌ها در مورد واکسن‌های دیگر مانند فایزر، مادرنا و آسترازنکا بیرون آمده است.

این متخصص عفونی با اشاره بر قدمت طولانی، اطلاعات در دسترس و تایید شده واکسن سینوفارم افزود: این واکسن به نوعی جلوتر است؛ شاید در آینده نزدیک اطلاعات کامل واکسن برکت را داشته باشیم و اولویت با این واکسن باشد، اما اکنون مسئله‌ای که وجود دارد سریع‌تر واکسینه شدن عموم مردم و به ویژه کسانی است که بدنشان ایمنی ندارد.

وی بیان کرد: این افراد اگر ریز فاکتور دارند باید در اولین فرصت و با اولین واکسنی که در دسترس وجود دارد، واکسینه شوند.

ضیایی گفت: اگر حق انتخاب وجود داشت، باید براساس اطلاعات علمی نه احساس و تبلیغات، نوع واکسن را انتخاب کنیم.

وی تصریح کرد: توجه کنید که واکسن را برای عدم ابتلا تزریق نمی‌کنیم؛ بلکه برای جلوگیری از بروز موارد شدید بیماری و جلوگیری از گردش بیماری در جامعه تزریق می‌شود.

این متخصص عفونی خاطرنشان کرد: هرچند ما می‌دانیم این بیماری مانند  آنفلوانزا سال‌ها با ما خواهد بود، اما می‌توان از این حالت وحشی و شدید گذر و آن را کنترل کرد.

واکسن

واکسن بر ریه‌های فرد مبتلا به کرونا چه تاثیری می گذارد؟ 

یکی از علائم بد بیماری کرونا، درگیر کردن ریه های فرد مبتلا به کرونا است. در ادامه گزارشی از یک پزشک را درباره این موضوع می خوانید.

یک پزشک در «سنت لوییس» تصاویر عکس برداری را به اشتراک گذاشته است که اهمیت واکسیناسیون کوویدـ‌۱۹ را آشکار می‌کند. دکتر "غسان کامل"، رئیس بخش آی‌سی‌یو در بیمارستان دانشگاه سنت لوییس در ایالت میسوری است.

دو تصویر عکس برداری که سازمان سلامت اس‌اس‌ام تهیه کرده و هر دو تصویر از افراد مبتلا، اما یکی متعلق به فرد واکسینه شده و دیگری مربوط به فردی است که واکسینه نشده، تفاوت اثر ویروس بر ریه افرادی را نشان می‌دهد که از لحاظ واکسیناسیون شرایط متفاوتی دارند. ادامه مطلب را در این زمینه مطالعه کنید:​

ریه‌های سفید

سفیدی که در ریه افراد واکسینه نشده دیده می‌شود آسیب ناشی از ویروس است. این می‌تواند باکتری، مخاط یا ترشحات باشد. بیماران واکسینه نشده‌ای که ریه آ‌ن‌ها در این تصاویر عکس برداری مشاهده می‌شود به احتمال زیاد به مراقبت قابل توجهی نیازمندند. آن‌ها بی‌تردید دست‌کم به اکسیژن نیاز دارند.

کرونای خفیف و یک استثنا

تصاویر عکس برداری مربوط به افراد واکسینه شده نشان می‌دهد بیماری‌شان اغلب چنان خفیف بوده است که نیاز پیدا نکرده‌اند به بیمارستان مراجعه کنند. برخی از آن‌ها هیچ علایمی ندارند یا ممکن است احساس کنند به سرماخوردگی معمولی مبتلا شده‌اند. تنها موارد استثنا شامل کسانی است که از پیش بیماری زمینه‌ای داشته‌اند یا به نقص سیستم ایمنی دچار بوده اند.

نکته مهم درباره واکسن کرونا

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا جمعه گذشته، داده‌های جدیدی منتشر کرد که نشان می‌دهد افراد واکسینه شده می‌توانند به همان میزان و سهولت افراد واکسینه نشده، بیماری را منتشر کنند، هر چند به میزان چشمگیری در مقابل خطر ابتلا به نوع وخیم بیماری مصون‌اند. همچنین دکتر "ریچل پرستی"، متخصص بیماری‌های مسری و عفونی در دانشگاه واشنگتن تاکید کرده است: «واکسن از شما محافظت می‌کند تا خیلی بدحال نشوید، اما بدانید (هم اکنون) شما را از انتقال آن به دوستان مصون نمی‌کند.»

تقویت ریه‌ها

«زدن ماسک»، «دوری از تجمع و ازدحام»، «تهویه مناسب» و «تمرین روزانه پرهوایی ریه» به عنوان چهار کلید طلایی برای محافظت از ریه در مقابله با حمله ویروس کرونا ست.

بخور آب گرم موثرترین راهکار برای حفظ سلامتی ریه

بخور آب گرم در از بین رفتن ویروس‌هایی که در قسمت بینی و پشت حلق و سینوس‌ها قرار دارند، بسیار موثر است و از پیشرفت آن‌ها به سمت ریه‌ها و دستگاه گوارش همچون معده و روده جلوگیری می‌کند. بخور آب گرم بدون هیچ ماده افزودنی روزی سه یا چهار بار در حفظ سلامتی ریه بسیار موثر است.

علایم درگیری ریه‌ها

«تعداد تنفس در دقیقه بالای ۲۶ تا ۳۰ تنفس»، «اکسیژن خون کمتر از ۹۰»، «تب بالای۵/۳۸همراه سرفه»، «ناتوانی در تنفس عمیق»، «تنگی نفس پیش روند»، «سی تی اسکن ریه» و «تیره شدن لب‌ها و زیر ناخن ها» از نشانه‌های درگیری ریه با ویروس کرونا برشمرده شده است

 

کدوم واکسن را بزنیم؟/ واکسن سینوفارم یا برکت

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟