گزارش میدانی ایسنا از وضعیت سفرهای نوروزی هوایی و ریلی

با آغاز دور نخست سفرهای نوروزی سال ۱۳۹۷ بخش قابل توجهی از ظرفیت حمل و نقل عمومی ایران در عرصه‌های ریلی و هوایی مشغول به جا به جایی مسافران نوروزی شده است. مسافرانی که در روزهای نخست این سفرها به نظر می‌رسد که از شرایط راضی هستند.
گزارش میدانی ایسنا از وضعیت سفرهای نوروزی هوایی و ریلی

حضور خبرنگار ایسنا در فرودگاه مهرآباد تهران نشان می‌دهد که با وجود گسترده بودن برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای پروازهای نوروزی که تعداد قابل توجهی از آنها در طول روزهای انتهایی اسفند ماه صورت می‌گیرد شرایط ترمینال‌ها عادی گزارش می‌شود.

طبق آمارهایی که فرودگاه مهرآباد در روزهای ابتدایی این دور از سفرها اعلام کرده است، تاکنون نزدیک به ۲۰۰ هزار مسافر نوروزی از این فرودگاه جابه جا شده‌اند و همین فرایند احتمالا تا پایان تعطیلات سال نو ادامه‌ خواهد داشت.

دیگران چه می خوانند:

حضور خبرنگار ایسنا در جمع مسافران این فرودگاه نشان داد که با وجود افزایش نسبی قیمت بلیت هواپیما، مسافران چندان از شرایط نرخ‌های امسال ناراضی نیستند.

این اتفاق در حالی رخ داده است که در نوروز دو سال قبل و پس از آزادسازی قیمت بلیت هواپیما برای تعدادی از پروازها نرخ‌های نجومی تعیین شده بود.

اما پس از آن سازمان هواپیمایی کشوری در هماهنگی با ایرلاین‌ها قیمت ایام پر ترافیک مانند نوروز را  به شکلی هماهنگ مدیریت کرده تا قیمت‌ها به شکل افسار گسیخته گران نشود.

در ترمینال‌های مهر آباد نیز اگر پروازی هم چنان ظرفیت خالی برای مسافر گیری داشت، قیمت بلیت چندان بالا نرفته بود و حداکثر جابه جایی‌ها بین ۷۰ تا ۱۵۰ هزار تومان می‌شد. در شرایط نوروز چندان غیر طبیعی به شمار نمی‌رود.

البته پروازهای چارتری که پیش از عید با قیمت های بسیار پایین میان مسافران توزیع می‌شدند، در نوروز با افزایش قابل توجهی روبرو شده است، اما هم چنان در قیاس با قیمت های عجیب چند سال قبل فاصله‌ قابل توجهی دارند.

هم چنین خبرنگار ایسنا در جریان بازدید وزیر راه و شهرسازی از ایستگاه راه آهن تهران به جمع مسافران قطار رفت و وضعیت قطارهای نوروزی را از آنها جویا شد  که بسیاری از آنها از شرایط خود به طور نسبی راضی بودند.

هر چند که تعدادی از مسافران از قدیمی بودن برخی از قطارها شکایت داشتند، اما حرکت منظم و امکانات موجود در ایستگاه‌های راه آهن اصلی‌ترین مسائلی بود که مردم از آنها ابراز رضایت می‌کردند.

همچنین با توجه به این که در طی دو سال گذشته وزارت راه و شهرسازی و شرکت راه آهن با افزایش قیمت بلیت قطار موافقت نکرده‌اند مسافران ریلی مشکل خاصی با نرخ‌های فعلی بلیت نیز ابراز نمی‌کنند. هر چند که قیمت بلیت برخی از قطارها با بلیت پرواز برابری یا نزدیکی می‌کند، اما پیگیری خبرنگار ایسنا نشان می‌دهد که ظرفیت قطارهای با امکانات بیشتر و بلیت گران‌تر زودتر از دیگر قطارها فروخته می‌شود.

طبق برنامه‌ریزی وزارت راه و شهرسازی در نوروز امسال بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار صندلی ظرفیت برای سفرهای نوروزی ریلی در نظر گرفته شده است که تا به امروز با وجود به فروش رفتن ظرفیت برخی از مسیرهای پر تردد هم چنان در بسیاری از روزها قطارهای موجود ظرفیت خالی دارند.

همچنین با توجه به این که برای سوار شدن به قطار نیاز به ارائه کارت شناسایی رسمی وجود دارد، عملا امکان به وجود آمدن بازار سیاه و افزایش قیمت‌ها نیست و از این رو در حال‌ حاضر بازارهای هوایی و ریلی ایران در آستانه آغاز سال نو شمسی در آرامشی نسبی به سر می‌برند.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا

گزارش میدانی ایسنا از وضعیت سفرهای نوروزی هوایی و ریلی

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟